Home » Wat de doen » weetjes

De laatste weetjes.

17-5-2018

Het voorjaar barst hier nu echt los in Zuid Frankrijk. Was Pasen nog koud en guur nu met ingang van mei barst alles uit zijn voegen. De natuur maar ook de mens.  De luiken van de huizen gaan weer open en in de tuinen wordt weer volop gewerkt.

Wij zijn ook weer goed bezig.  Fred heeft de luiken rondom geverfd, een  hele klus maar het ziet er dan ook gelijk weer een stuk verzorgder uit. Nieuwe planten in de potten over het hele terrein, de moestuin weer voorzien van aardbei plantjes, de zwaluwen zijn terug en nestelen weer in de cour en de uil spuugt de uileballen weer op de trap. Voorjaar alom !!! Heerlijk.

 

 

Eén van de evenementen die hier wordt georganiseerd is een wandeling die ook gedaan wordt door paarden met hun berijders. De wandelaars plm. 10 km. de paarden het dubbele. Er wordt halverwege een koffie gedaan (een cas-croute) maar niet alleen met  koffie ! Een BBQ met allerhande soorten vlees, wijn, koffie, vele zoetigheden. Na afloop kan er gezamenlijk worden geluncht maar dat laten we aan ons voorbij gaan !!!!