Home » Wat de doen

Ons huis bevindt zich in het kleine plaatsje Bourgougnague (250 inwoners) in het Zuid-westen van Frankrijk op de hoogte van Bordeaux. Het landschap hier is heuvelig met in de zomer veel velden vol zonnebloemen. Onze provincie heet de Lot-et-Garonne en is nog een rustig stukje Frankrijk, nog niet ontdekt door het massatoerisme terwijl er toch veel te ontdekken valt zoals bv. werelderfgoedsteden Bordeaux en St.Emilion, de oceaan dichtbij, veel wijn-en boomgaarden, sfeervolle bastide dorpen, prachtige wandel-en fietsgebieden en veel water voor de watersport. 

De dorpjes om ons heen zijn nog mooie authentieke dorpen zoals Eymet, Monflainquin, Monpazier en Villereal maar ook de meer toeristische dorpen als Sarlat en Souillac alsmede de grotten van Lascoux zijn op korte rijafstand. In de zomer worden veel kleinschalige boerenmarkten gehouden en er worden Middeleeuwse feesten in deze dorpen georganiseerd. Tientallen figuranten lopen er rond in middeleeuwse kledij terwijl het feestterrein is veranderd in een dorpsplein uit de Middeleeuwen. Veel handwerklieden maken producten zoals ze in die tijd werden gemaakt en deze worden in de kramen verkocht. Elke week is er wel ergens een avondmarkt met daarbij muziek en de gelegenheid om buiten aan lange tafels te eten met veel producten uit de streek.

 

Speciaal voor de Kinderen
Het grootste plezier op ons terrein is uiteraard het zwembad. De hele dag bevolkt met groot en klein. Daarnaast is er natuurlijk de mogelijkheid  om te voetballen, volleyballen, badmintonnen, jeu de boules te spelen, een (tuin)golfspel of om te leren boogschieten. Voor de hele kleintjes hebben wij een zandbak, een schommel en een speelhuis. We organiseren regelmatig een korte wandeling die wordt afgesloten met een picknick in het bos of we organiseren een lekkere pannenkoek-bak-middag of een brooddeeg bak die door de kinderen zelf wordt verzorgd ! Is het een keertje minder met het weer dan is onze disco ook wereldberoemd ! Nieuw vlakbij ons is een parcours aventura voor groot en klein, zie maar eens op:  http://www.tourisme-dordogne-paysfoyen.com/nl/des-chenes-toi-aventure-accrobranche.  Trouwens ook niet te vergeten ons spelletjes kasteel Bridoire met een groot labyrinth waar je gerust een paar uur kunt ronddwalen. http://www.chateaudebridoire.com/accueil
 
EN  ! niet alleen voor de creatievelingen maar voor iedereen geeft Fred  elke week een ochtend schilderles. 
 

Zoals je hierboven kunt lezen is er meer dan genoeg te doen mocht je dat willen. Meer informatie met ook videofilms staat op de website www.paysdelauzun.com

 

Wil je echter gewoon lekker in de tuin lezen of over het internet surfen dan kan dat natuurlijk. Wij hebben een kleine bibliotheek met voor elk wat wils en bieden ook nog eens gratis Wifi aan. Bovendien is de bar voorzien van een lekker koud drankje of ijsje.